14 Hingga 15 MEI 2016, bertempat di Intekma Resort & Convention Center Shah Alam berlangsungnya kursus penjenamaan, pembangunan dan inovasi produk PKS. Terdapat banyak usahawan-usahawan dikumpulkan bersama antaranya produk Maji, Ranima, Mee siput, Village Frozen, Rendang deng deng, Cahaya mushroom dan banyak lagi usahawan yang turut hadir dari berlainan negeri berlainan produk yang membangun.
antara program yang diaturkan seperti didalam tentatif :
staff hidayah cookies bersama student pratikal yang turut menghadirkan diri.
sarapan pagi yang disediakan sebelum menyambung topik seterusnya bagi hari kedua kursus.
welfie bersama salah seorang usahawan yang menghasilkan produk rendang deng deng .
coach yang memberi taklimat sedang memerhati dan memberi komen tentang brand yang dilakar oleh usahawan-usahawan.
ANTARA SLIDE YANG DI KONGSI KAN BERSAMA KPDNKK :
JENAMA YANG KUAT |
TIADA JENAMA |
PEMILIHAN BAHAN PEMBUNGKUSAN |
PERANCANGAN PEMBUNGKUSAN |
UNDANG-UNDANG & PERATURAN PELABELAN MAKANAN |
PERKARA DILARANG PADA LABEL |
KEMAMPUAN PENGELUARAN |
Slot pembentangan dari setiap kumpulan bagi memperkenalkan produk perbandingan.
KAJIAN PRODUK DAN PERSEPSI :
terbahagi kepada empat kumpulan produk frozen, produk sambal kicap, produk cookies dan produk sabun.
SETELAH SELESAI TAMAT MAJLIS PENUTUPAN KURSUS :
Terima kasih atas ilmu yang dicurahkan , inshaAllah yang bakal dan akan dipraktikkan .
"IF SOMEBODY OFFERS YOU AMAZING OPPORTUNITY BUT YOU ARE NOT SURE YOU CAN DO IT, SAY YES - THEN LEARN HOW TO DO IT LATER !" - RICHARD BRANSON.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan